Programma LUX Open Air 2023 bekend

De zomer is in volle gang en we genieten volop van de zomerse dagen. Maar we kijken ook vooruit! Zet dinsdag 22 t/m zaterdag 26 augustus vast in je agenda, dan kun je weer vijf avonden lang genieten van de (gratis) LUX Open Air! Het thema van dit jaar: Tilda Swinton.

Je kent deze Britse actrice misschien van fantasy film Narnia of een film van Wes Anderson. Tilda Swinton valt op door haar eigenzinnige gezicht en haar geweldige rollen in zeer uiteenlopende films.Voor het programma van LUX Open Air hebben we gekozen voor zoveel mogelijk verschillende genres.

Programma LUX Open Air 2023

Deze films staan dit jaar op het programma:

DI 22 AUG, 21.00 uur – Burn After Reading: Amerikaanse misdaadkomedie over twee fitnessinstructeurs wanneer ze een disk met geheime informatie van een CIA-agent vinden. Ze denken dat ze er geld mee kunnen verdienen, maar dit plan loopt anders dan gehoopt. Met o.a. Brad Pitt, George Clooney en natuurlijk Tilda Swinton.

WO 23 AUG, 21.00 uur – Orlando: Fantasy kostuumdrama over Koningin Elizabeth I (Tilda Swinton) wanneer ze verliefd wordt op Orlando.

DO 24 AUG, 21.00 uur – We Need to Talk About Kevin: Kevin begaat twee dagen voor zijn zestiende verjaardag een verschrikkelijke daad op zijn middelbare school. In de nasleep worstelt zijn moeder Eva (Tilda Swinton) met gevoelens van verdriet en verantwoordelijkheid.

VR 25 AUG, 21.00 uur – Only Lovers Left Alive: Muzikant Adam komt na jaren zijn geliefde Eve (Tilda Swinton) weer tegen. Ondanks dat hij zijn geloof in de mensheid aan het verliezen is, bloeit hun liefde weer op. Maar het jonge zusje van Eve, Ava, komt met haar oncontroleerbare gedrag de boel verstoren.

ZA 26 AUG, 21.00 uur – A Bigger Splash:  Drama van Luca Guadagnino (remake van Jacques Derays sensuele klassieker ‘La piscine’ uit 1969). De zorgeloze vakantie van het celebritykoppel Paul en Marianne (Tilda Swinton) op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria wordt opgeschud door het plotse opduiken van muziekproducer Harry en zijn knappe dochter Penelope. Harry is een luidruchtige driftkikker. Bovendien is hij de ex van Marianne. Wat volgt is een broeierige wervelwind van jaloezie en passie.

Alle films van LUX Open Air zijn gratis te bezoeken, je hoeft hiervoor géén kaarten te reserveren bij onze kassa. Wil je zeker zijn van een plek? Neem gerust je eigen stoel, zitzak of krukje mee!

Junior specials in de meivakantie

Statement

De kaartverkoop voor Go Short 2024 is gestart – dit zijn de highlights

LUX sluit zich aan bij de podiumkunsten actie voor de kinderen van Gaza

Nijmegenaren gezocht voor het kweken van een kunstobject uit GFT

Verwacht: Internationale Vrouwendag en Gelderse Vrijheidsdagen