Save the date: Novio Magica, fantasy, book & film fest

Save the date! Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, zijn de Stevenskerk en het Mariënburgplein in Nijmegen het decor van een nieuw festival: Novio Magica, fantasy, book & film fest. Novio Magica is het eerste fantasyfestival dat zich helemaal richt op boeken en film.

Trek je mooiste outfit aan en dompel je tijdens het bomvolle programma onder in een wereld vol fantastische verhalen. Het wordt magisch! Het exacte programma en het tijdschema zal binnenkort bekend worden gemaakt. Houd hiervoor deze website en de socials van de Novio Magica en Into Nijmegen in de gaten. Maar schrijf alvast bij maandag 29 mei alvast in je agenda: Novio Magica, fantasy, book & film fest in Nijmegen!

Wat kun je allemaal beleven?

De Stevenskerk is het epicentrum van dit nieuwe evenement. Deze prachtige gotische kerk uit de 13e eeuw is de perfecte plek voor een magisch festival.  Je ontmoet hier de beste nationale en internationale schrijvers, kunt actief meedoen met allerlei creatieve workshops of luisteren naar een boeiend college. Natuurlijk kun je lekker shoppen bij de aanwezige winkels, maar er zijn ook prijzen te winnen voor de beste cosplay outfit.

Bij Bibliotheek De Mariënburg is er een programma speciaal voor kinderen en hun grote mensen. Er zijn voorstellingen van de tofste jeugdauteurs, je kunt gekke foto’s maken met een greenscreen en je fantasie de vrije loop laten tijdens allerlei knutselactiviteiten. Toe aan een relaxmomentje? Droom dan weg bij de fantastische verhalen van onze voorlezers of bij een speciale jeugdvoorstelling in LUX.

Arthouse LUX zal de hele dag door filmclassics voor jong en oud vertonen. Enkele films kun je combineren met andere onderdelen van het programma. Maar er is ook een heuse marathon van een filmreeks die je zelden op deze manier kunt bekijken.

Ben je dol op spelletjes? Neem dan eens een kijkje in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Jongerenorganisatie Spelslot zal daar de hele middag Dungeons & Dragons spelen. Er staan zelfs tafels klaar om jou uit te leggen hoe het spel werkt. Speel je een ronde mee?

Bijzondere ontmoetingen

Wandel van de ene locatie naar de andere locatie en ontdek onderweg welke wezens er tegenwoordig allemaal in Nijmegen wonen. Of sluit je aan bij een unieke wandeling die op theatrale wijze het 16e eeuwse verhaal van Mariken van Nimwegen vertelt.

Kun je niet kiezen uit dit bomvolle programma? Volg dan gewoon de tips die internationaal bestseller auteur en ambassadeur van het festival, Thomas Olde Heuvelt, voor je heeft.

Junior specials in de meivakantie

Statement

De kaartverkoop voor Go Short 2024 is gestart – dit zijn de highlights

LUX sluit zich aan bij de podiumkunsten actie voor de kinderen van Gaza

Nijmegenaren gezocht voor het kweken van een kunstobject uit GFT

Verwacht: Internationale Vrouwendag en Gelderse Vrijheidsdagen