LUX sluit zich aan bij het statement van Sadettin K n.a.v. de oproep van het kabinet en de Tweede Kamer aan de culturele sector om zich uit te spreken tegen antisemitisme.

Het verstoren van elkaars werk is geen manier om een maatschappelijk debat aan te gaan.
Sadettin K spreekt zich met klem uit tegen -en neemt afstand van- elke vorm van antisemitisme.
Joodse Nederlanders zijn op geen enkele manier verantwoordelijk voor het handelen van de Israëlische regering en het verstoren van optredens draagt niet bij aan het verminderen van het leed van de Palestijnse bevolking van Gaza en de Westoever.

Tegelijkertijd willen wij van Sadettin K het kabinet en de Tweede Kamer wijzen op de ambivalentie van hun oproep:
Terwijl wij worden opgeroepen ons uit te spreken tegen antisemitisme, onderhandelen partijen aan de formatietafel met een extreem rechtse en islamofobe partij, die bekend staat niks te geven om , bijvoorbeeld, transrechten en het leed van het Palestijnse volk ondergeschikt acht aan onvoorwaardelijke steun aan Israël.
Terwijl wij worden opgeroepen ons uit te spreken tegen antisemitisme, verkent het demissionaire kabinet mogelijkheden om een gerechtelijke uitspraak te negeren en via een omweg wapens te leveren aan het Israëlische leger en zo bij te dragen aan het verdere uitmoorden van het Palestijnse volk.

In de Nederlandse samenleving is er -terecht- geen plaats voor antisemitisme. Er kan daarnaast geen plaats zijn voor andere vormen van discriminatie, zoals racisme, islamofobie, homofobie en transfobie.
Sadettin K neemt met klem afstand van al deze zaken en roept op zijn beurt kabinet en Tweede Kamer op datzelfde te doen.

Uitgelicht door LUX

Nieuw VR programma van start in mei

Junior specials in de meivakantie

Statement

De kaartverkoop voor Go Short 2024 is gestart – dit zijn de highlights

LUX sluit zich aan bij de podiumkunsten actie voor de kinderen van Gaza

Nijmegenaren gezocht voor het kweken van een kunstobject uit GFT