Korzo Producties

Double Bill: Faizah Grootens & Rutkay Özpinar

Korzo-makers in twee contrasterende werken

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

vr 31.01.25

  1. LUX 7 20.30 Koop

Prijzen*

  • Strippenkaart Dans 24/25: € 0,00
  • Normaal: € 18,00
  • LUX Vriend: € 15,00
  • Student/CJP/MBOCard: € 10,50

*Dit is een selectie. In de webshop zijn alle beschikbare prijssoorten zichtbaar.

Koop tickets

Tickets vr 31.01.25

    1. LUX 7 20.30 Koop

Korzo Producties

Double Bill: Faizah Grootens & Rutkay Özpinar

Korzo-makers in twee contrasterende werken

Bekijk trailer

Koop tickets v.a. € 10,50

vr 31.01.25

  1. LUX 7 20.30 Koop
Bekijk trailer

Double Bill: Faizah Grootens & Rutkay Özpinar

Korzo-makers in twee contrasterende werken

Hun intense lichamen, gehuld in stemmig bruin, suggereren alle soorten van strijd, waarin dagelijkse en terugkerende beslommeringen verbonden worden aan immense kwesties als uitsluiting en racisme. Subtiel, maar niet té subtiel, leverde dit een zinderend parcours op, waarin de emoties niet worden uitgeschreeuwd, maar wel degelijk over het voetlicht komen.”
Theaterkrant over ‘Tanten bo t’aki - While you’re here’ (Faizah Grootens)

Tender Resistance | Faizah Grootens

Dat harnas in je kast ziet er heel aanlokkelijk en veilig uit, maar wat als je het vertikt om mee te verharden met de wereld? Hoe bewaar je de zachtheid in je lichaam? Hoe blijf je jezelf openstellen om contact met anderen te kunnen maken? Kunnen we samen tedere weerstand bieden?

Choreograaf en Leo Spreksel Award winnaar Faizah Grootens gaat emoties nooit uit de weg. In haar nieuwste duet Tender Resistance verkent ze met haar dansers de kracht van tederheid en hoe ingewikkeld het is om kwetsbaar te blijven in een wereld vol conflict, oordeel en hardheid.

Something about Something | Rutkay Özpinar

Dans drukt zich uit op een manier die niet te verwoorden is en niet te begrijpen valt. Wat wordt er precies verteld met deze bewegingen, en wat is de boodschap die overgebracht wordt?

Rutkay Özpinar vindt dat dans voor zichzelf spreekt. De magie zit ‘m juist in de verwondering die niet in woorden uit te drukken is. In Something about Something wordt de betekenis van het verhaal daarom overgelaten aan de interpretatie van het publiek.

Strippenkaart - Dans 24/25

Deze voorstelling is onderdeel van de Strippenkaart – Dans. Laat je verrassen door de diversiteit in dans en bezoek drie dansvoorstellingen in seizoen 2024-2025 met korting. Je kunt zelf drie voorstellingen kiezen uit een lijst van geselecteerde dansvoorstellingen: van urban tot klassiek en van expressief tot explosief.

Ontdek ons programma

ISH Open Nights

We, Us and Other Games

Jazzcafé

EUTERPIANS

CERAMIC CIRCUS