sluit

Verbouwing

Vanaf 1 mei verbouwen we het kassagebouw tot centrum voor filmeducatie en talentontwikkeling. Op deze pagina houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen en geven we je een kijkje achter de schermen.

DO 24 AUG – Scherm
In de Joris Ivens filmzaal zijn nu alle stoelen geplaatst en het scherm hangt! Bijna klaar!

DI 22 AUG – Lakken van de vloeren
In de zaal wat later Studio LUX gaat worden, is de bar geplaatst en wordt de vloer gelakt. In de filmzaal die Joris Ivenszaal gaat heten is de aannemer bezig met het plaatsen van de stoelen. 

WO 8 AUG – Een heel stuk verder
Na een kleine rust is de aannemer weer flink aan de slag gegaan. De muren zijn geverfd, speakers zijn geplaatst en de toiletten zijn af.

MA 10 JUL – Trapjes en projectiecabine
Er zijn trappen toegevoegd aan de tribune en de projectiecabine is geplaatst.

DI 4 JUL – Tribune staat!
De tribune is klaar voor de nieuwe stoelen die we door jullie bijdrage kunnen neerzetten.

 

 

 

 

 

WO 28 JUN – Tribune wordt geplaatst
De tribune waar de stoelen op komen te staan wordt in elkaar gezet.

DO 22 JUN – Het begint ergens op te lijken…
De muren staan, er zijn gangen en we beginnen zo een gevoel te krijgen bij de toekomstige ruimtes.

DO 15 JUN – Waterleiding
Er is een waterleiding aangelegd, de muren worden goed geïsoleerd en de deuren van de toiletten worden gemaakt.

DI 13 JUN – Plaatsing wc’s
De toiletbakken zijn geplaatst, de leidingen van de wc’s zijn gelegd en bijna alle muren zijn af.

DO 8 JUN – Hard aan het werk
Vandaag zijn ze nog steeds hard aan de slag met het plaatsen van de muren en de ruimtes creëren.

DI 6 JUN – De wanden worden gebouwd
Deze en volgende week wordt er gewerkt aan de wanden en het loodgieterswerk wordt gedaan. Het ziet er al heel anders uit nu een deel van de wanden er in zitten. Morgen wordt er in de vloer gezaagd om het riool te plaatsen voor de nieuwe toiletten die in het gebouw komen.

MA 29 MEI – Isolatie
De isolatie materialen zijn geleverd dus de aannemers kunnen beginnen aan de bouw van de muren.

WO 24 MEI – Beton slopen
De aannemers moesten door 20 centimeter beton zagen zodat de personeelsruimte een deur kan krijgen. Het maakte een hoop lawaai maar de ruimte is nu wel bereikbaar.

DI 23 MEI – Voorproefje van de nieuwe ruimtes
Esther van onze educatie-afdeling legt in dit filmpje uit wat scholieren allemaal gaan doen in de nieuwe workshopruimtes en de filmeducatie zaal. Het geeft je alvast een voorproefje van hoe het er uit gaat zien en wat je er kunt doen.

DI 23 MEI – Overlast
Er wordt dinsdag 23 mei zo hard geboord en gesloopt dat we de kassaruimte afsluiten. Maar geen nood, je kunt gewoon kaartjes kopen bij de zaalwachten in het café.

MA 22 MEI – Keuken weer in gebruik
Ondanks dat we een beetje vertraging hebben gehad, is afgelopen weekend de keuken weer in gebruik genomen. Kom je een hapje proeven?


DO 18 MEI – Bijna klaar
De nieuwe plafondplaten zitten er in, de vloer wordt nog even bijgewerkt en al het materiaal is bijna geïnstalleerd. Aankomend weekend gaat de keuken alweer open!

DI 16 MEI – Vertraging?  
In de keuken wordt flink gebouwd, maar omdat de plafondplaten nog niet zijn geleverd is er kans dat we vertraging hebben. De planning was dat de keuken open zou gaan op vrijdag 19 mei, helaas kan het zijn dat dit zaterdag 20 of zondag 21 mei wordt.

MA 15 MEI – Een nieuwe ruimte
De aannemers zijn druk bezig in het kassagebouw. Er wordt een nieuwe ruimte gebouwd op de tweede verdieping die gebruikt zal worden door het personeel. Ook de keuken ziet er al een stuk beter uit, de afzuigkappen zitten er in en het kookstel wordt gemaakt.

DO 11 MEI – Progress
De verbouwing van de keuken gaat al hard: de hele wand is opnieuw betegeld en het ziet er al een stuk mooier uit. De aannemers zijn nu begonnen in het kassagebouw en zijn bezig met de elektriciteit.

MA 9 MEI – Verbouwing keuken
De keuken wordt nu ook flink verbouwd. Deel van de apparatuur is er al uit samen met een deel van de plafondplaten. Tot die tijd hebben we luxe borrelplanken beschikbaar en staat er vanaf vrijdag 12 mei een foodtruck op het plein.

MA 8 MEI – We kunnen gaan bouwen
Alle muren zijn er uit gesloopt en al het vuil is opgeruimd. De ruimte is nu helemaal klaar voor de aannemer en de nieuwe muren kunnen gebouwd worden.

DI 2 MEI – Slopen
Een groot deel van de muren is er al uitgesloopt, de ventilatiebuizen worden verwijderd en de ijzeren balken worden uit elkaar geschroefd. Tijdens het slopen hebben ze een brandalarm geraakt waardoor er een storing in het brandalarmsysteem bij de kassa kwam, oeps. Gelukkig is alles weer in orde.

MA 1 MEI – We zijn begonnen
Vandaag starten we dan echt. De boeken zijn weg. De werkspullen staan klaar. De plafondplaten liggen er zelfs al uit.

VR 26 APR – Planning
Het is de dag na Koningsdag en wij zijn druk met de voorbereidingen. Maandag 1 tot en met woensdag 3 mei beginnen we met het leeghalen van de ruimtes, en gaan we beginnen met de sloopwerkzaamheden. Maandag 8 mei begint de aannemer.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden