sluit

Cinekid@LUX

Kom kijken met je handen!
Film
Cinekid
Festival

In de herfstvakantie barst Cinekid weer los. Van zaterdag 14 tot en met zondag 22 oktober worden de deuren geopend voor dit internationale film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd.

Cinekid organiseert jaarlijks in de herfstvakantie het Cinekid Festival in filmtheaters door heel Nederland. Dit unieke evenement omvat alle aspecten van de media-industrie voor jong publiek en biedt naast kwalitatieve media ook workshops en masterclasses voor kids. We vertonen bijzondere films en tv-programma’s en creëren met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps, de grootste digitale speeltuin van de wereld: het MediaLab.

Cinekid zet zich al 30 jaar in om de productie van kwalitatieve media voor kinderen te stimuleren, om hen actief deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie hiervan. Met als doel de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden.

Programma Cinekid@LUX
Klik hier voor het complete overzicht van alle activiteiten in LUX. Naast dat je hier het overzicht vindt van alle films die we vertonen, vind je hier al onze workshops en meer informatie over het Kidslab, de opening met de première van Ted Sieger’s Molly Monster en de première van de Ludwigs.

Klik hier voor het Facebook evenement

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden