Vier de première van Zomervacht

Op zondag 1 oktober gaat de dramafilm Zomervacht, naar de bestseller van Nijmeegse auteur en dichter Jaap Robben in première. Om de première van de film te vieren verzorgen LUX, Bibliotheek Gelderland Zuid en de Wintertuin in de aanloop naar de première en op de dag zelf een feestelijke programmering.

Première inclusief voorgesprek met Jaap Robben in LUX

Op zondag 1 oktober vindt de première van Zomervacht plaats in de filmzalen van LUX, inclusief een voorgesprek met Jaap Robben waar hij o.a. een alinea uit het boek zal voordragen die de film niet heeft gehaald. De film vertelt het verhaal over een broeierige zomervakantie waar Brian opgescheept zit met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien.  Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt? Koop hier kaarten voor de filmvertoning inclusief voorgesprek.

Kroegcollege: de avond van de adapties

Duik in aanloop naar de première van Zomervacht met Wintertuin de kroeg in voor een avond over adaptaties. Volg in vogelvlucht een college over boekverfilmingen, omlijst met performances van kunstenaars die in muziek, poëzie en theater een nieuwe betekenis geven aan Jaap Robbens gevierde boek. Entree is gratis.

Woensdag 27 september, 20.00 uur, De Plak

Leesclub XL – Bibliotheek Gelderland Zuid

Op zaterdag 30 september organiseert Bibliotheek Gelderland Zuid i.s.m. Senia een Leesclub XL. Lees komende maand Zomervacht, die in de onlinebibliotheek als e-book en als luisterboek beschikbaar is, en ga op deze avond met andere lezers in gesprek over het boek. De bibliotheek opent de avond met een korte inleiding en vervolgens gaat het publiek uiteen in groepjes om het boek te bespreken. Na een korte pauze waarin de bar geopend is, volgt vervolgens een interview met Jaap Robben over het boek en de verfilming. Hij beantwoordt dan ook graag vragen van lezers. Koop hier kaarten voor Leesclub XL.

Zaterdag 30 september, 20.00 uur, Bibliotheek Gelderland Zuid

bekijk MEER artikelen

5 mei: Vrijheidscollege, films en meer