Wes Week - een selectie van de mooiste Wes Anderson films

Het aftellen naar de nieuwste Wes Anderson is begonnen. Op donderdag 22 juni gaat Asteroid City in première! In deze film kijken we mee in het stadje Asteroid City tijdens de jaarlijkse asteroïde en sterrenkijk-conventie. Ter ere van deze première vertonen we een selectie uit het oeuvre van Wes Anderson nogmaals op het grote doek! Met een marathondag op zondag 18 juni en reguliere vertoningen op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 juni.

Marathondag op zondag 18 juni

Moonrise Kingdom; Als een jonge jongen en een meisje verliefd worden, rennen ze samen weg. Verschillende stedelingen mobiliseren om ze te zoeken en de stad wordt op zijn kop gezet – wat misschien niet zo’n slechte zaak is.
The Grand Budapest Hotel; The Grand Budapest Hotel vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt.
Fantastic Mr Fox; Naar het gelijknamige kinderboek van Roald Dahl. Mr. Fox (George Clooney) en Mrs. Fox leiden een idyllisch ondergronds leventje. Twaalf ‘vossejaren’ na de geboorte van hun zoontje Ash komen echter de instincten van Mr. Fox bovendrijven, iets wat het bestaan van hun hele dierengemeenschap in gevaar brengt.

De films zijn op de opvolgende dagen (maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 juni) ook individueel te zien in onze zalen. De kaartverkoop is gestart!

Muziektheater Huis G. en contextprogramma over verslavende relaties

Programma idfa 2023 bekend

Nieuwe reeks Ultrakort, te zien in LUX

VAN BEUNINGEN TOT LENT, LUX BRENGT HAAR LHBTI+ PROGRAMMA NAAR DE SCHOLEN TOE

Sweet Dreams, de grote winnaar van het NFF 2023

Cinekid 2023, het grootste filmfestival voor kinderen