InScience – Dinsdag 12 maart

INTERNATIONAL SCIENCE FILM FESTIVAL NIJMEGEN

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

InScience – Dinsdag 12 maart

INTERNATIONAL SCIENCE FILM FESTIVAL NIJMEGEN

InScience – Dinsdag 12 maart

INTERNATIONAL SCIENCE FILM FESTIVAL NIJMEGEN

Dinsdag 12 maart

19.00 uur - Guardians of the Formula

Deze historische thriller vertelt een vergeten verhaal uit de Koude Oorlog. In 1958 worden vier wetenschappers uit Belgrado naar een ziekenhuis in Parijs gebracht. Ze zijn besmet met radioactieve straling en alleen een Franse professor heeft een mogelijke behandeling om hen te genezen. De Fransman is echter faliekant tegen de atoombom en vermoed dat dit is waar de Servische wetenschappers aan werkten. Terwijl de tijd dreigt voor de patiënten wordt er een spannend spel gespeeld met onbewezen en mogelijk fatale geneesmethoden, terwijl paranoia sluimert onder alle betrokkenen.

19.45 uur - Opening InScience Film Festival

We openen InScience 2024 met deze historische thriller, die een vergeten verhaal uit de Koude Oorlog vertelt. In 1958 worden vier wetenschappers uit Belgrado naar een ziekenhuis in Parijs gebracht. Ze zijn besmet met radioactieve straling en alleen een Franse professor heeft een mogelijke behandeling om hen te genezen.

De Fransman is echter faliekant tegen de atoombom en vermoedt dat dit is waar de Servische wetenschappers aan werkten. Terwijl de klok tikt voor de patiënten wordt er een spannend spel gespeeld met onbewezen en mogelijk fatale geneesmethoden, terwijl paranoia sluimert onder alle betrokkenen.

21.45 uur - A Still Small Voice

In A Still Small Voice volgen we kapelaan Mati aan het werk in het ziekenhuis, waar ze leert spirituele zorg te bieden aan mensen die geconfronteerd worden met ingrijpende levensveranderingen. Door Mati’s ervaringen met haar patiënten, de worsteling met haar professionele burn-out en haar eigen spirituele vragen biedt deze intieme documentaire nieuwe perspectieven op hoe betekenisvol verbinding kan zijn – en hoe pijnlijk de afwezigheid ervan.

22.00 uur - Richland

De stad Richland werd gebouwd door de Amerikaanse overheid om werknemers te huisvesten die plutonium produceerden voor het Manhattan project, resulterend in de atoombommen waarmee in 1945 Hiroshima en Nagasaki werden gebombardeerd. Richland vertelt het verhaal achter deze stad, in archiefbeelden, hedendaagse observaties en gesprekken met nucleaire arbeiders, bewoners, archeologen, lokale stammen en een kleindochter van Japanners die de bombardementen overleefden. Daarmee is de documentaire een lyrische meditatie over een gevoel van thuis, veiligheid, witheid en geologische tijd.