InScience – Woensdag 13 maart

INTERNATIONAL SCIENCE FILM FESTIVAL NIJMEGEN

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

InScience – Woensdag 13 maart

INTERNATIONAL SCIENCE FILM FESTIVAL NIJMEGEN

InScience – Woensdag 13 maart

INTERNATIONAL SCIENCE FILM FESTIVAL NIJMEGEN

Woensdag 13 maart

18.45 uur - Brief Tender Light

Brief Tender Light behandelt kwesties die sterk resoneren met lopende debatten over de internationalisering van Nederlandse universiteiten. Al vele jaren trekt Nederland een toenemend aantal internationale studenten en internationale medewerkers aan, wier aanwezigheid en bijdragen een aanzienlijke impact hebben gehad op onderzoek en onderwijs. Hoewel deze verschuiving nieuwe perspectieven heeft geopend, heeft het ook verontrustende effecten en consequenties gehad, zowel voor gasten als gastheren.

Wat zijn de kansen en uitdagingen van internationalisering in de Nederlandse academie? De Radboud Young Academy nodigt drie internationale medewerkers uit – Rayyan Toutounji, Sandy Barasa en Gaby Contreras – uit om de inzichten te bespreken die zij uit de film hebben gehaald. Deze discussie zal worden gemodereerd door Maïté Tjon A Hie.

Dit programma is een samenwerking met de Radboud Young Academy. Deze talk zal in het Engels zijn.

21.30 uur - The Space Race

De heldere dromen van het afrofuturisme worden werkelijkheid in The Space Race, een inspirerend portret van baanbrekende zwarte piloten, wetenschappers en ingenieurs die zich bij NASA hebben aangesloten om hun land in de ruimte te dienen – ook al slaagt datzelfde land er niet in om gelijkheid voor al haar burgers te waarborgen op aarde. Deze documentaire verweeft de verhalen van zwarte astronauten die streden tegen diepe maatschappelijke onrechtvaardigheid door naar de sterren te streven, en toont ons nieuwe helden om te eren en een verse geschiedenis om te verkennen.

21.30 uur - Eternal You

Als je de kans zou krijgen om met een overleden dierbare te praten, zou je die dan grijpen? Eternal You duikt in de wereld van start-ups die proberen de doden weer tot ‘leven’ te brengen, door avatars van overledenen te maken met AI.
De film verkent het eeuwenoude menselijke verlangen naar onsterfelijkheid en stelt belangrijke vragen over het commercieel verwezenlijken van deze droom. Urgent, indringend en razend actueel.