InScience - Donderdag 14 maart

INTERNATIONAL SCIENCE FILM FESTIVAL NIJMEGEN

Klik op één van de tijden en koop je tickets:

InScience - Donderdag 14 maart

INTERNATIONAL SCIENCE FILM FESTIVAL NIJMEGEN

InScience - Donderdag 14 maart

INTERNATIONAL SCIENCE FILM FESTIVAL NIJMEGEN

Donderdag 14 maart

18.45 uur - Arrival

ARRIVAL is een intrigerende thriller van regisseur Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners). Als op meerdere plaatsen ter wereld mysterieuze gevaartes uit de ruimte neerdalen, krijgt taalkundige Louise Banks (Amy Adams) de leiding over een team van specialisten dat onderzoek gaat doen. Terwijl een wereldoorlog dreigt, zoekt Banks samen met natuurkundige Ian Donnelly (Jeremy Renner) koortsachtig naar antwoorden. Ze neemt daarbij risico’s waarmee ze zichzelf, en mogelijk de hele mensheid, in gevaar brengt.

22.00 uur - Dark Discoveries | Shorts

Een programma met korte films vol wonderlijke ontdekkingen met een donker randje. ZoalsVampires, It’s Nothing to Laugh at, een mix van archiefbeelden en performance die de relatie tussen de beleefde werkelijkheid en wetenschappelijke waarheid aan de kaak stelt. In love at first byte worden de surveillancebeelden uit de Londense metro van passagier 061651774505 omgesmeed naar een liefdesverhaal, met behulp van AI.

The Waiting is een aangrijpende animatiefilm over het verdwijnen van kikkerrassen uit Centraal-Amerikaanse regenwouden. De korte fictiefilm 68.415 neemt ons mee naar een wereld zonder voedsel, die overwoekerd is door plastic.