sluit
di 29 nov

Het eerste dagelijkse VR-programma van start in 3 filmtheaters

Vanaf donderdag 22 december gaat in LUX, Lantarenvenster Rotterdam en Schuur Haarlem het eerste dagelijkse VR-programma van start. Een half jaar lang ervaar je hier VR-filmervaringen waaronder een 360º en interactief programma. 

Sta op de top van de Mount Everest, ontdek de mysterieuze diepten van de oceaan of kom oog in oog te staan met dinosaurussen in een prehistorische jungle. Onder de noemer Nu:Reality reis je vanaf december je wildste dromen achterna. Voor het eerst krijgt virtual reality een vaste plek in de programmering van drie Nederlandse filmtheaters en beleef je deze unieke ervaring met elkaar in een filmzaal. Nu:Reality is een initiatief van Cassette in samenwerking met Diversion Cinema.

Journeys Beyond Belief is het eerste programma van Nu:Reality en start vanaf 22 december. Het programma bestaat uit zes VR-ervaringen, te beleven in een van de individuele VR-installaties van het theater of samen in de bioscoopzaal. In maart volgt het tweede programma met zes nieuwe ervaringen.

Over Virtual Reality

Virtual Reality (VR) is een techniek waarmee een virtuele wereld wordt gecreëerd. Door het gebruik van een VR-headset worden de zintuigen geprikkeld en beland je in een driedimensionaal landschap. Met de Virtual Reality techniek is het mogelijk om te reizen naar een spannende bestemming waar je normaal gesproken niet zomaar terecht zou komen, je kunt tijdreizen of je belandt in een mysterieuze fictieve fantasiewereld.

Programma’s van Journeys Beyond Belief

Everest
Volg Sherpa Tenji terwijl hij hoger en hoger klimt in de zogenaamde ‘Death Zone’ op Mount Everest, een gebied dat zo weinig zuurstof bevat dat zijn lichaam het niet lang kan overleven in deze race tegen de klok word je opgeslokt door een lawine, steek je een rotsspleet over, beland je in een storm en geniet je van het uitzicht vanaf de top van de wereld.

Strands of Mind
Verken een wereld voorbij de grenzen van onze menselijke waarneming, vol mysterie, schoonheid en duisternis. Laat je meenemen op een diep ontroerende reis door de verwevenheid van het bestaan.

Genesis
Ervaar de mijlpalen in de evolutie van de aarde en de mensheid in een meeslepend avontuur langs 4,7 miljard jaren van evolutie. Oog in oog te staan met dinosaurussen en het erfgoed van onze voorouders zie je de aarde en het leven in een nieuw perspectief.

Biolum
Als duiker ontdek je de schoonheid van de mysterieuze diepten van de oceaan, begeleid door expeditieleider Eva (Charlotte Rampling). In deze bioluminescente VR-onderwaterwereld, ontdekt infecteren lichtgevende parasieten de flora en fauna van de oceaan en raak je zelf ook besmet…

Dream Builders: The Cenotaph for Newton
In een tuin omgeven door mist verschijnt langzaam een gigantische, monumentale koepel verschijnt. Het is de Cenotaaf voor Isaac Newton en werd, net als vele andere monumenten, nooit gebouwd. “Dream Builders” is een poëtische reis naar gebouwen die voorheen alleen bestonden op papier.

The Miracle Basket
In de vorm van een kinderverhaal zien we hoe door de mensheid gemaakte fouten hoop en verandering voor de toekomst van de planeet brengen. Deze VR-ervaring biedt een nieuwe kijk op de milieukwestie en politieke opstanden vandaag de dag.